Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο / ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

1ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο / ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΑΠΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ - ΑΣΚΗΣΗ κεφ. 1


ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Προλήψεις του λαού
Για το δίσεκτο χρόνο επικρατούν πλήθος προλήψεων και δεισιδαιμονιών, απόρροια της ρωμαϊκής επιρροής. Η εμβόλιμη μέρα θεωρείτο αποφράς και κατ' επέκταση όλο το έτος. Σ' αυτό πρέπει να συνετέλεσε το γεγονός ότι οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τον Φεβρουάριο ως μήνα των νεκρών και πίστευαν ότι άφηναν τον Άδη και κυκλοφορούσαν για λίγες μέρες ανάμεσα στους ζωντανούς. Έτσι το δίσεκτο έτος δεν γινόταν η έναρξη εργασίας με μακροχρόνια διάρκεια, όπως φύτευση αμπέλων, θεμελίωση οικιών και σύναψη γάμου. Η πίστη για το δίσεκτο έτος μεταδόθηκε και στους Έλληνες, ύστερα από τη ρωμαϊκή κατάκτηση.
Γι' αυτό και το έτος κατά το οποίο συμβαίνουν δεινά μεγάλα δεινά (πόλεμοι, λιμοί, μεγάλες φυσικές καταστροφές κ.ά.) καλείται «χρόνος δίσεχτος».
Πληροφορίες για τις προλήψεις σχετικά με το δίσεχτο έτος

Σειρά βίντεο "Από το big bag στον άνθρωπο


Όλο το γνωστό Σύμπαν σε ένα ταξίδι έξι λεπτών από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής ΙστορίαςΣε βίντεο από το Διάστημα, ο γύρος του κόσμου σε 62 δευτερόλεπτα
Το να κάνει κανείς το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες, όπως ο Φιλέας Φογκ στο γνωστό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, φαίνεται πια ξεπερασμένο σαν τα ταξίδια με κάρο. Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), για παράδειγμα, οι αστροναύτες βλέπουν το ξημέρωμα κάθε 91 λεπτά.
Και αν κανείς θαυμάσει το ταξίδι σε γρήγορη κίνηση, ο γύρος του κόσμου μπορεί να συμπυκνωθεί σε 62 δευτερόλεπτα.
Ο **Τζέιμς Ντρέικ** , μπλόγκερ που ασχολείται με θέματα επιστήμης, συναρμολόγησε αυτό το βίντεο από 600 επιμέρους νυχτερινές εικόνες που ελήφθησαν από τον ISS.
Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο, ένα κιτρινοπράσινο τόξο διακρίνεται να καταλαμβάνει όλο τον ορίζοντα: είναι η λάμψη από το ηλιακό φως που ανακλάται πάνω σε αιωρούμενα αερολύματα. Περίπου 20 δευτερόλεπτα από την αρχή, λάμψεις από κεραυνούς βάζουν φωτιά στα σύννεφα. πηγή: in.gr


Ένας χρόνος σε 50΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου